Black Friday - mikä juttu tämä onkaan?

Nykyään tuntuu, että erilaisia Black Friday ja Black Week mainoksia tursuaa eteemme joka kanavasta. Mutta mikä onkaan tämä meille rantautunut päivä? Päätin ottaa asiasta selvää hieman tarkemmin.

Black Friday on nimenomaan ostamiselle kehitetty juhlapäivä, joka on saanut alkunsa Yhdysvalloista. Siellä tämä päivä on ollut vuoden suurin ostospäivä jo vuosikymmeniä. Black Fridayta pidetään yleisesti myös joulukaupan käynnistäjänä.

Black Friday- alennusmyynnit näkyvät marraskuun lopulla kaikissa kaupoissa ja moni on nostanut kampanjatuotteet vahvasti esille myös verkossa.

Black Fridayn taustalla on kiitospäivä, jota vietetään Yhdysvalloissa marraskuun viimeisenä torstaina. Kiitospäivän alkuperä juontaa juurensa sadonkorjuujuhlasta.

Kiitospäivän jälkeinen perjantai on yleensä ihmisillä vapaapäivä, ja tällöin amerikkalaisilla on tapana lähteä shoppailemaan. Monella mielessään jo tällöin  joululahjojen hankinta.

Tästä sai alkunsa myös Black Friday, joka tuli ostospäivän nimeksi vuonna 2010.

Toisaalta Black Friday -nimitystä käytettiin ensimmäisen kerran 1960-luvun puolivälissä poliisin toimesta kuvaamaan kiitospäivän jälkeisen perjantain valtavia liikenneruuhkia.

Sittemmin kun Black Friday -nimitys yleistyi lehdistössä ja kauppojen markkinoinnissa, nimelle löytyi myös positiivisempi selitys. Eli kyseisen päivän hyvä myyntitulos pystyi muuttamaan punaiset negatiiviset myyntiluvat mustiksi – positiiviksi numeroiksi.

Suomalaisetkin ovat löytäneet Black Friday -päivän pikkuhiljaa. Ensin Black Friday -ilmiö näkyi lähinnä verkkokaupoissa, mutta nykyään se on levinnyt myös kivijalkamyymälöihin.

Sukkavelhon mahtava joulutarjous sopii myös Black Week- henkeen:

Osta joululahjaksi hauskat ja korkealaatuiset sukat miehelle, naiselle tai lapselle.

Valitse oman halusi mukaan 10 +2 eli 12 hauskinta 4LCK sukkaparia, niin saat ne -40 % alennuksella verrattuna yksittäin ostettuihin sukkiin.

Hauskojen sukkien joulupaketteja myydään 30.11.2021 asti, tyypillisesti sukkien toimitusaika on kaksi viikkoa.

Tutustu lisää:

https://www.sukkavelho.fi/collections/4lck-kuviosukat-joulupaketti


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.