Sushisukat jalassa sushin tekoon

 

Ennen jouluruokasesonkia on hyvä aika leikitellä erilaisilla resepteillä. Itse pidän varsin paljon sushista ja tänään haluankin jakaa kanssanne mielestäni parhaan ohjeen sushiriisin tekemiseen. Eli eikun sushisukat jalkaan ja sushiateriaa tekemään😉

Valitse laadukas sushiriisi ja huuhtele se ennen keittämistä. Huuhtelu poistaa riisistä ylimääräisen tärkkelyksen ja poistaa ”puuroutumisefektin”. Itse huuhtelen riisin isossa astiassa vaihtaen vettä noin 5-6 kertaa, kunnes vesi on melkein kirkasta.

Tämän jälkeen laitetaan pesty riisi kattilaan ja päälle kylmää vettä – hyvä perusohje on, että vettä olisi noin viidennes enemmän kuin riisiä.

Annetaan riisin kiehua siihen saakka kunnes vesi on imeytynyt. Tämän jälkeen annan riisin vielä levätä kattilassa noin 5-10min.

Sushietikan tekeminen on tarkkaa puuhaa, sillä sen maku on tärkeä osa kokonaisuutta.

Itse teen sen näin kun riisiä on noin 1kg:

1 dl riisiviinietikkaa

 6 rkl sokeria

2 tl suolaa

Sekoita aineet keskenään ja kaada kuuman riisin joukkoon samalla esim. viuhkalla löyhyttäen ja jäähdyttäen riisiä (tämän opin sushikurssilla – tekee kuulemma riisistä kiiltävää).

Jäähtyneen riisin annan vielä levätä noin 15 min ennen käyttöä.

Ja sitten vaan muut välineet esille ja susheja rullaamaan!

Ai niin, ja täältä löytyvät ne verrattomat sushisukat:

https://www.sukkavelho.fi/collections/naisten-sukat/products/sushisukat

 

 

 

 


Jaa tämä julkaisu



← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.