Lisää jaksamista työjaloille

Työkengät ovat todella tärkeät kaikille seisomatyötä tekeville, mutta aika usein unohdamme sukkien merkityksen jalkojen jaksamiselle.

Kun on seissyt/kävellyt koko päivän jalkojen päällä töissä on itselläni päivän päätteeksi usein jalat kuin ”tulessa”. Tähän haasteeseen olen etsinyt erilaisia ratkaisuja. Hyvät kengät vaikuttavat todellakin erittäin paljon ja ovat tärkeä asia jalkojen jaksamisen kannalta.

On hyvä muistaa, että meillä kaikilla on erilainen jalka ja se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Eli kenkä pitää valita yksilöllisesti kunkin oman jalan tarpeen mukaan.

Lähes yhtä tärkeäksi olen kuitenkin huomannut hyvien sukkien merkityksen jalkojen jaksamiseen. Valitettavan usein olen törmännyt ajatukseen, jossa tukisukat mielletään suonikohjujalkojen pelastajana ja vain vanhempien ihmisten valintana. Onneksi nykyään on jo ymmärretty, että tämä on erittäin kapea ajattelumalli tukisukkiin.

Hyvät tukisukat auttavat kokonaisvaltaisesti jalkoja selviämään pitkästä päivästä. Eli ne eivät ole pelkästään pelastus pohkeelle vaan auttavat myös jalkapohjan sekä varpaiden jaksamista.

Ja nykyään tukisukissa löytyy myös valinnanvaraa. Jos et halua käyttää ns. perinteisen kaltaisia yksivärisiä tukisukkia niin valinnanvaraa löytyy myös värikkäissä ja kuviollisissa malleissa.

Antaisivatko vaikka flamingosukat mukavasti potkua pitkään yövuoroon? Voisiko ampiaissukilla avittaa biologian opetusta? Vai ketuttaako niin, että tukka nousee pystyyn mutta sen ilmi tuomiseen ei ole hyviä keinoja? No Zero fox givenit jalkaan ja johan helpottaa.

Katso vaikka täältä inspiraatiota:

https://www.sukkavelho.fi/collections/tukisukat-tyohon

Kun perusasiat ovat kunnossa niin on helpompi olla jalkojen päällä vaikka koko päivä.

Joskus kuitenkin pitää antaa työjaloille "lisähelpotusta". Omia vinkkejä ovat nämä: raskaan päivän jälkeen palautan jalkojani nostamalla ne noin 5-10 minuutiksi ylös seinää vasten vaikka hyvää musiikkia kuunnellen. Ja jos on aikaa niin vielä lopuksi lämmin suolakylpy jaloille (oma ohjeeni: vatiin noin 1 rkl suolaa sekoitetaan lämpimään veteen). Nämä vinkit auttavat takuulla jaksamaan kohti seuraavaa työpäivää kevyin askelin!


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.