Miten tukisukat pestään ja huolletaan?

Tukisukat ja kompressiosukat tulisi pestä jokaisen käytön jälkeen. Tukisukat olisi hyvä pestä nurin päin hienopesuaineella - myös erityisesti hoitosukille kehitetty pesuaine toimii tukisukkien pesussa. 

Tukisukkienkin kanssa pätee vanha totuus: mitä useammin sukat pestään, sitä pidempään ne kestävät. Tukisukkien hyvä huolto myös edistää niiden oikeanlaista toimivuutta. Elastisten lankojen puhtaus pitää tukisukan joustavana ja tämä vaikuttaa suoraan sukkien mahdolliseen tehoon.

Tukisukat kestävät yleensä hyvin konepesua. Mutta halutessasi voit pestä tukisukat myös käsin. Tukisukkien käsin pesemisessä kannatta muistaa, että jos tukisukat pestään käsin, niitä ei saa vääntää kuivaksi vaan antaa kuivua rauhassa kosteana.

Tukisukkien ja kompressiosukkien pesuohjeet on aina hyvä tarkastaa sukkakohtaisesti. Hyvä neuvo on, että jos tukisukkia käytetään jatkuvasti, niitä kannattaa hankkia kaksi paria. Joskus kun voi käydä niin, että illalla pestyt tukisukat eivät olekaan ehtineet kuivumaan seuraavaksi aamuksi.

Myös esimerkiksi öljyjen ja rasvojen runsas käyttö voi aiheuttaa tukisukkien materiaalille vahinkoa. Eli tämän vuoksi kannattaa vähintäänkin antaa rasvojen imeytyä hyvin ennen kuin laittaa sukat jalkaan.

Tukisukat ja kompressiosukat vaativat siis hieman ylimääräistä huolenpitoa, jotta ne kestävät ja tuovat parhaimman avun. Mutta se kannattaa!


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.