Mikä on tukisukkien ja kompressiosukkien ero - Tukisukat vai kompressiosukat?

Meille lähetetään usein kysymyksiä, joissa kysytään tukisukkien ja kompressiosukkien eroista. Eli tänään keskitymmekin aiheeseen: Tukisukat vai kompressiosukat?

Ei ole ihme, jos välillä tuntee itsensä tietämättömäksi tukisukkaviidakossa. Tukisukkamarkkinoilla kun on runsaasti käytössä hyvinkin erilaisia termejä.

Yleisesti ottaen ns. tavalliset tukisukat ovat kevyimpien kompressioluokkien tukisukkia, kun taas lääkinnälliset tukisukilla on EU:n viralliset standardit kompressiolle. Useissa maissa kutsutaankin näitä lääkinnällisiä tukisukkia kompressiosukiksi.

Meillä Suomessa nämä termit ovat hieman sekoittuneet esimerkiksi urheilussa käytettävien kompressiosukkien myötä, mutta selvyyden vuoksi me sivuillamme erottelemme tukisukkamme tavallisiksi tukisukiksi ja lääkinnällisiksi tukisukiksi - käyttötarpeen mukaan.

Kevyet tukisukat eli ns. “lentosukat” sopivat hyvin ennaltaehkäisevään käyttöön – kun vaivoja ei vielä juurikaan ole. Lääkinnälliset tuotteet soveltuvat sitten taas sairauksien ja erilaisten jo todettujen vaivojen hoitamiseen – näissä ilmoitamme aina elohopeamillimetritasot (mmHg, jossa mm tarkoittaa millimetriä ja Hg elohopeaa).

Kuka sitten tarvitsee tukisukkia tai lääkinnällisiä tukisukkia?

Tavalliset tukisukat sopivat yleensä kaikille. Niitä voi käyttää aivan normaalissa arjessa, jos haluaa hieman helpottaa jalkojen kuormitusta esimerkiksi pitkään seisottessa/istuttaessa. Näissä tukisukissa löytyy hienoja ja erilaisia kuoseja, joilla voi myös piristää omaa pukeutumistaan:

https://www.sukkavelho.fi/collections/tukisukat-tyohon

Lääkinnälliset tukisukat ovat yleensä kuoseiltaan hillitympiä ja ne neulotaan paksummasta langasta. Näissä sukissa kompressio kestää pidempään ja myös itse sukka on yleensä kestävämpi.

Sukkavelho myy lääkinnällisiä tukisukkia, jotka ovat puristukseltaan paineluokkaa 2 (23-32 mmHg) ja 3 (34-46 mmHg).

Paineluokan 2 tukisukkia käytetään esimerkiksi

  • kirurgisen toimenpiteen jälkeen
  • jalkojen vaikeaan turvotukseen
  • krooniseen laskimoiden vajaatoimintaan
  • kun tavalliset tukisukat eivät enää riitä 

Tässä muutama vaihtoehto valikoimastamme:

https://www.sukkavelho.fi/products/laakinnalliset-tukisukat-paineluokka-2-23-32-mmhg-musta

https://www.sukkavelho.fi/products/laakinnalliset-tukisukat-avoin-karki-paineluokka-2-23-32-mmhg-beige

 Kompressioluokan 3 tukisukkia käytetään esimerkiksi:

  • kirurgisen toimenpiteen jälkeen
  • jalkojen vaikeaan turvotukseen
  • krooniseen laskimoiden vajaatoimintaan

Näissä sukissa on voimakkaampi puristus kuin paineluokan 1 tai 2 sukissa ja siksi näitä tulee käyttää vain lääkärin suosituksesta.

https://www.sukkavelho.fi/products/laakinnalliset-tukisukat-avoin-karki-paineluokka-3-34-46-mmhg-musta

Toivottavasti tästä kevyestä koosteesta oli sinulle hyötyä kun harkitset tukisukkien tai kompressiosukkien ostamista. Ja jos haluat tietää lisää, niin otathan meihin yhteyttä: autamme mielellämme!


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.