Napakkaa tukea jaloillesi tukisukkien avulla

Kompressio tarkoittaa painetta, ja tukisukissa eli kompressiosukissa tämä ilmentyy miellyttävänä tukena, jonka tukisukat luovat jalkoihin. 

Hyvissä tukisukissa on asteittain vähenevä kompressio. Se tarkoittaa, että paine on voimakkain nilkassa ja vähenee asteittain kohti polvia ja reisiä. Sukkavelhon valikoiman kuviollisissa tukisukissa sekä lääkinnällisissä tukisukissa on myös asteiitainen kompressio, joka ilmaistaan aina sukan kuvauksen yhteydessä.

Kompressiosukat ovat myös hyvä tapa ennaltaehkäistä ja vähentää turvotusta. Ja sopivat erityisen hyvin kaikille, jotka tekevät jalkoja kuormittavaa työtä tai liikkuvat paljon.

Kompressio mitataan yksiköllä mmHg (elohopeamillimetri) ja mitä korkeampi mmHg sukissa on, sitä voimakkaampi on kompressio. Tarvittava tukisukkien paineluokka määräytyy aina käyttäjän tarpeiden mukaan.

Kompressiosukkien paineluokat:

  • Paineluokka 1:n tukisukissa kompressio on 15-21 mmHg. Nämä ovat hyvä valinta lieviin suonikohjuihin tai ongelmiin jalkojen väsymyksen ja turvotuksen kanssa (esimerkiksi raskauden yhteydessä).
  • Paineluokka 2:n tukisukissa kompressio on 23-32 mmHg. Näiden sukkien käyttökohteita ovat mm. laskimoperäinen turvotus, säärihaavat tai suonikohjutoimenpiteiden jälkihoito
  • Paineluokka 3:n tukisukissa kompressio on 34-46 mmHg. Käyttökohteita ovat mm. vaikea laskimoperäinen turvotus, säärihaavat.

Konsultoi aina asiantuntijaa (esim. lääkäri tai muu jalkaterveyteen keskittynyt ammattilainen) ennen kompressiosukan käytön aloittamista.

Olemme koonneet pienen tietopaketin kompressiosukkien valintaa ja käyttöä helpottamaan:

Tukisukkien valinta

 


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.