MItä pitää huomioida tukisukkien käytössä?

Oikein käytettyinä tukisukat ovat turvallisia käyttää ja ne sopivat melkein kaikille. Suurin este tukisukkien käytölle on jos alaraajojen verenkierto on jollakin tavalla huonontunut. 

Yleensähän tukisukkia käytetään koko päivä. Jos et kuitenkaan ole ennen käyttänyt tukisukkia voi niiden käyttöön myös totutella pikkuhiljaa, vaikka muutama tunti kerrallaan. Ja siitä sitten pikku hiljaa aikaa lisäten. Tässä kannattaa edetä omien tuntemuksien mukaan.

Vaikka tukisukat ovat pitkiä aikoja käytettävä vaatekerta, pitää kuitenkin muistaa, että tukisukat eivät ole kuitenkaan yövaate eli yöksi tukisukat on otettava pois  -toki jos terveydenhoidon ammattilaiset ovat muuta määränneet, niin sitten pitää totella heidän ohjeitaan. Yöaikainen tukisukkien käyttö ei ole jaloille hyväksi, koska makuuasennossa jalkoihin kohdistuva paine on erilainen kuin pystyasennossa.

Toinen tärkeä asia on myös se, että ilman sukkia yön aikana jalkojen iho pääsee hengittämään vapaasti ja tämä osaltaan auttaa jalkaterveyden ylläpidossa.

Tukisukat eivät myöskään sovi sinulle, jos sinulla on ihossa haavoja tai muunlaista tulehdusta. Tukisukkien paine ja materiaali voivat pahimmillaan pahentaa tilannetta.
Kaikissa tilanteissa joissa epäilet että tukisukat eivät välttämättä sovi sinulle on hyvä kääntyä terveydenhoitoalan ammattilaisten esim. lääkärin tai jalkaterapeutin puoleen ja kysyä heidän suositustaan.
Täältä löydät meidän tukisukkavalikoimamme:

Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.