Alpakanvillasukat ovat ykkösasuste tulevaan talveen

Tulevan talven kovenevat sähkölaskut voivat kurittaa kukkaroa: kannattaa siis varautua jo etukäteen ja ostaa varastoon kunnon lämpimät sukat. 

Lämpimyyden lisäksi alpakanvillan kosteudenhallintaominaisuudet ovat myös vertaansa vailla, sillä se imee vähiten kosteutta itseensä muihin villoihin verrattuna. Ja sukissahan tämä on erinomainen ominaisuus: kun kosteus siirtyy tehokkaasti sukasta ulos se estää näin myös hajujen muodostumista.

Valikoimassa olevat sukkamme valmistaa pieni perheyritys Etelä-Perussa, Andien vuoriston länsiosassa. Andida Outdoorsin missiona on valmistaa alpakanvillasta mahdollisimman vastuullisia ja kestäviä tuotteita.

Kaikki sukissa käytetyt kuidut ovat uusiutuvista lähteistä. Alpakan villan lisäksi sukissa käytetään ympäristöystävällisiä materiaaleja. Esimerkiksi sukissa käytetty tencel on selluloosamuuntokuitu. Sitä saadaan eucalyptus-puusta ja sen valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä valmistusprosessissa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää pääosin uudelleen. Andina Outdoors pyrkii luonnonmukaiseen toimintaan myös tehtaan toimintatavoissa ja esimerkiksi myös tehtaiden energia saadaan vesivoimasta.

Alpakat ovat Andidan väelle tuttuja ja he kertovatkin alpakoiden olevan lempeitä, älykkäitä ja uteliaita eläimiä. Alpakat laiduntavat vapaasti Andien vuoristossa ja ne keritään kerran vuodessa keväällä.

Perussa kunnioitetaan alpakkaa suuresti ja tämän vuoksi alpakan kerintä tehdään lempeästi ja eläintä kunnioittaen.

 


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.