Tukevasti ja turvallisesti kevättä kohden

Kelit ovat vaihdelleet kovastikin välillä pakastaen ja välillä taas lämmeten. Nyt saakin olla tarkkana mihin ja miten jalkansa asettaa ulkona kulkiessa.

Tämä aika on kuitenkin onnettomuusherkkää aikaa kun aamulla ei oikein tiedä millainen säätila myöhemmin päivällä vallitsee. Siksi nyt juuri onkin hyvä kohta muistella liikuntavammoihin liittyviä hoito-ohjeita.

Itse olen tottunut tuttuun ja turvalliseen ”kolmen koon” ensiapu- ja hoito-ohjeeseen, joka on tallentunut vahvasti alitajuntaani. Kylmä- Koho- Kompressio - tuolla mantralla olen antanut ensiapua sekä itselleni että muille.

Päivitin ensiaputietojani ja opin uutta: esimerkiksi kylmää ei enää suositellakaan ensisijaiseksi ensiavuksi urheiluvammoissa.

Nämä uudet PEACE-  ja LOVE-ohjeet urheiluvamman ensiapuun sekä jatkohoitoon ovat aiempaa laajempia ja monipuolisempia ja näihin todella kannattaa tutustua.

Lue ohjeista lisää esimerkiksi täältä:

https://ukkinstituutti.fi/liikkumisen-turvallisuus/liikuntavammojen-hoito-ja-kuntoutus/

Keväistä liikuntaa ei kannata kuitenkaan unohtaa loukkaantumista peläten. Itse esimerkiksi käytän kompressiosukkia ulkoilussa - kelillä kuin kelillä. Vaikka tukisukat eivät pysty ihmeisiin, eikä niiden avulla voida luvata vammatonta elämää, on niistä iso hyöty niin aktiiviliikkujalle kuin meille tavallisille harrasteliikkujille.

Kun harjoittelee eikä aina muista/jaksa tehdä venytyksiä tai lihashuoltoa niin lihaksiin voi kerääntyä maitohappoa, joka altistaa ikäville lihaskrampeille. Itse kuulun vahvasti näihin venytykset ”unohtaviin” ja olenkin huomannut, että kompressiosukkien käyttöönoton jälkeen jalkani tuntuvat treenien jälkeen astetta kevyemmiltä eikä kramppejakaan ole ilmaantunut isonkaan rasituksen jälkeen.

Eli nautitaan kaikki täysillä liikkumisesta turvallisesti ja kevyin askelin!


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.