Ilmastoasioiden äärellä - muutetaan maailmaa sukka kerrallaan

Ahdistaako sinua ilmastonmuutos? Haluaisitko tehdä ympäristöystävällisiä tekoja, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Ja voiko omilla valinnoillaan ylipäätänsä vaikuttaa ympäristöasioihin?

Ympäristöasioista ja hiilijalanjäljestä puhutaan paljon ja ne ovatkin nykyään kaikkien yritysten agendalla. Ja hyvä näin! Valitettavan paljon kuitenkin tuo agendalla oleva teksti jää pelkäksi sananhelinäksi, joka ei konkretisoidu yrityksen arjen toimintavoissa.

Tottahan on, että kaikenlainen tuotanto lisää päästöjä, ja tämän vuoksi kannattaakin miettiä mitä tarvitsee oikeasti. Koska turhat tavarat lisäävät turhia päästöjä, ja ostamalla laatua yleensä säästät loppupeleissä myös rahaa.

On tutkittu, että sukkien elinikä on keskimäärin noin 2 vuotta (Suomen ympäristökeskus Texjäte- tutkimus 2017). Mutta me olemme sitä mieltä, että kun ostat laadukkaat sukat niin ne kestävät kyllä pidempäänkin.

Olemme itsekin testanneet ns. euron sukkien ja esimerkiksi 4LCK:n laatusukkien välisiä eroja pesujen jälkeen ja ero on huikea. Tähän palaamme tarkemmin vielä uuden blogikirjoituksen kautta myöhemmin.

Omalta osaltamme pyrimme myös miettimään tarkoin ympäristön kannalta parhaimmat ratkaisut sukkien lähettämiseksi. Kumppaneidemme kanssa käymme jatkuvaa dialogia siitä, miten voisimme yhdessä parantaa sukkiemme suoratoimituksia.

Lue täältä lisää ilmastoystävällisistä ajatuksistamme:

https://www.sukkavelho.fi/pages/sukkavelho-ja-ilmastoystavallisyys

Ja vielä: haluatko lähteä astetta pidemmälle ja miettiä omaa hiilijalanjälkeäsi tarkemmin. Tee Sitran elämäntapatesti täällä:

https://elamantapatesti.sitra.fi/testi

Itse olin Kestävän Arjen Sankari: mikä oli sinun tuloksesi?


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.