Kouluteillä on taas kulkijoita

Koulut ovat taas alkaneet ja liikenteessä on paljon myös uusia koululaisia. Olethan siis autoillessasi erityisen varovainen nyt syksyaikaan.

Jaamme tässä lähitaksin ammattikuljettajien antamia hyviä vinkkejä koululaisten huomioimiseen liikenteessä:

  • Hidasta kadulla ja tien reunassa ajavan pienen pyöräilijän kohdalla, koska lapsi voi menettää pyöränsä hallinnan ja päätyä ajotien puolelle.
  • Suojatietä lähestyttäessä muista hiljentää ja pysähtyä. Jos viereisellä, samansuuntaisella kaistalla oleva auto on hiljentämässä ja pysähtymässä, tee samoin.
  • Koulujen lähialueet ja parkkipaikat ruuhkautuvat ensimmäisten viikkojen aikana, joten kouluun lapsia kuljettavien sekä lähistöllä liikkuvien kannattaa olla tarkkoina. Lasten on vaikea huomata parkkeeratun auton liikkeelle lähtöä ja toisaalta autosta ei välttämättä näe pienten lasten liikkumista.
  • Linja-autojen pysäkkialueiden kohdalla kannattaa seurata valppaasti linja-autosta poistuvia lapsia.

Näiden huipputärkeiden asioiden lisäksi tärkeää on myös toki koululaisen pukeutuminen. Kannattaakin muiden syksyn vaateasioiden lisäksi katsoa ovatko teidän perheen koululaisen sukka-asiat kunnossa.

Kesän aikana kun on voinut käydä niin, että jalka onkin kasvanut yli vanhoista sukista tai kantapäähän on kulunut reikä ahkerasta trampoliinilla pomppimisesta.

Täältä löydät koululaisille uusia ja kestäviä sukkia:

Lasten sukat - Suosituimmat lasten sukat - Sukkavelho

 

Toivotamme kaikille koululaisille kivaa ja turvallista alkanutta syyslukukautta!


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.