Miksi sukkahousut olisivat vain naisille?

Sukkahousujen historiasta löytyy vahvistus sille, että sukkahousut eivät todellakaan ole olleet vain naisten juttu. Sukkahousujen varhaisia muotoja käytettiin jo renesanssin aikana ja silloin niitä käyttivät vain ja ainoastaan miehet.

Milloin ja miksi siis miehet ovat menettäneet tämän ”oikeuden” käyttää sukkahousuja?

Tätä kysymystä olemme pohtineet paljon sekä keskenämme että muutamien asiakkaidemme kanssa. Varmaa vastausta tähän ei ole löytynyt, mutta oletettavasti muodilla ja varsinkin minihameilla on ollut sormensa mukana tässä kehityksessä. Minihameiden suosio nosti myös sukkahousut aivan uuteen nosteeseen naisten keskuudessa ja ehkä tätä kautta ne onkin liitetty vahvasti ns. ”naisten muotikatalogiin”. Sukkahousujen käyttäminen ja näkyvyys miehillä liittyy nykyään varmaankin yleisimmin balettiin ja muuhun esittävään tanssitaiteeseen.

Kuitenkin varsinkin näin talviaikaan asia tulee akuutisti puheeksi miesten kanssa kun naisille löytyy sen erilaisempia sukkahousuja hameiden sekä housujen alle laitettavaksi, mutta miesten pitää tyytyä löysiin ja hankaliin pitkiin kalsareihin. Varsinkin farkkujen alla nämä suhteellisen paksut pitkät alushousut eivät ole se mukavin ratkaisu.

Näiden keskustelujen myötä olemme huomanneet monelle tulevan yllätyksenä se, että miehille on olemassa ihan omia sukkahousumallistoja. 

Muotinäytöksissähän miehillä onkin ollut päällään jo vuosikaudet sukkahousuja eri väreissä ja malleissa. Luin myös, että jo reilusti yli kymmenen vuotta sitten italialainen muotisuunnittelija Cavalli lanseerasi oman ”mantyhose” mallistonsa. 

Mutta miksi meille kylmään Suomeen ei ole kuitenkaan rantautunut tämä käytännöllinen miestenmuoti?

Sukkahousuja käyttäviä miehiä löytyy kyllä, mutta koska sukkahousut liitetään niin vahvasti naisiin aiheuttaa tämä lokerointi sen, että moni mies jopa häpeilee omaa sukkahousujen käyttöään. Täysin turhaan!

Meidän mielestämme pitäisi ennemminkin kannustaa kaikkia miehiä kokeilemaan sukkahousuja niiden iänikuisten pitkien kalsarien tilalle. Kun löytää itselleen sopivan koon niin ei joudu enää kärsimään pitkien kalsarien hankaamisesta tai kiristyksestä. Sukkienkaan kanssa ei ole enää ongelmia kun sukkaosa on sukkahousuissa vakiovarusteena.

Sukkahousut tarjoavat myös helpotusta pukeutumiseen: koska sukkahousujen materiaali on liukkaampaa kuin pitkien kalsareiden niin niiden kanssa ei tarvitse myöskään pukiessa taistella ikuista kangas vasten kangasta taistelua. Eikö kuulostakin hyvältä?

Me kannustammekin kaikkia miehiä kokeilemaan sukkahousuja ja etsimme hyviä tuotteita myös tähän tuotekategoriaan – tehdään yhdessä sukkahousuista unisex vaate, joka sopii aivan kaikille!


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


2 kommenttia

 • Vai että vain tyttöjen pöksyt. No ei. Juuri tuo, että sukkahousut tuntuu esim. farkkujen alla paljon miellyttävämmältä kuin pitkät kalsarit. Jotka
  yleensä on puuvillaa, ja puuvillahan ei päästä hikeä läpi esim. liikuntahommissa. Vaan kostuu ja kastuu. Polyamidi sen sijaan ei niinkään ime hikeä esim. verkkareiden alla, vaan siirtää sen seuraavaan vaatekerrokseen. Ja muutenkin tuntuu miellyttävältä päällä ja ihoa vasten. Kunhan vain löytyy oikea malli ja koko, niin ei mikään estä käyttämästä. Itse aloitin tukisukkahousuista, ja nykyään käytän sukkahousuja ihan laidasta laitaan. Ohuesta paksumpiin. Ja muitakin värejä kuin mustaa ja ihonväriä. Balettisukkahousujakin on tullut kokeiltua. Tärkeintä sukkahousuissa mulla korkea vyötärö ja pitkä sääriosa.

  SJ-93 laitteella
 • Erittäin hyvä kirjoitus. Eniten itseä ehkä ihmetyttää se, mistä johtuu tuo voimakas ajatus siitä, että isot pojat ei käytä sukkahousuja. Eli alle kouluikäisenä useimmat lapset käyttää samoja sukkahousuja. Sitten hyvissä ajoin ennen kouluikää joku taatusti valistaa, ettei noin iso poika voi käyttää sukkahousuja. Siitä eteenpäin sitten onkin hyvin selvää, että sukkahousut kuuluu vain tytöille. Tai näin suomessa, useissa muissa maissa pojat ovat voineet vielä yli 10 vuotiaina käyttää sukkahousuja.

  Nykyään on todellakin useita valmistajia jotka tekevät miehillekin sukkahousuja, ja moni uusi valmistaja kaupittelee sukkahousujansa unisex versioina. Oikeastihan sukkahousut on hyvinkin joustavia, joten muuta käytännön vaatimusta ei ole, kun sopiva pituus ja sopiva leveys. Tietysti asenteiden muutos vie aikansa, mutta varsinkin täällä kylmässä pohjolassa olisi tarvetta hyville ja mukaville alusvaatteille.

  Ja kaikki supersankarithan on aina käyttäneet sukkahousuja.

  Sankari sukkahousuissa laitteella

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.