Sukka kadoksissa

Uskon, että perheemme ei ole ainoana tämän ongelman äärellä: minne katoavat pyykkiin laitettujen sukkien parit? Tämä ongelma vaanii erityisesti mustien sukkaparien kanssa, mutta täysin tältä katoamistempulta eivät ole välttyneet myöskään värilliset sukat.

Moninaiset ratkaisuehdotukset

Olemme monasti miettineet tätä perhettämme kuormittavaa ongelmaa sekä perheemme sisäisesti kuin myös erilaisissa vertaistukiryhmissä – lopullista vastausta kuitenkaan saamatta! Parhaimpina selityksinä mieleeni ovat jääneet mm. pesukoneissa sijaitseva sukkien tähtiportti, joka siirtää sukkia toiseen ulottuvuuteen. Joidenkin mielestä asitaas on päivänselvä: kyllähän nyt pesukoneen täyttöaukkokin muistuttaa mustaa aukkoajoka imee kaiken tavaran itseensä. Tai sitten vaan pesukoneissa on vahvoja yksilöitä, jotka ovat erityisen persoja ahmimaan yksittäisiä sukkia ja syövät niitä saadakseen lisäenergiaa.

Kadonneiden sukkien ongelmaa on tutkittu

Tästä aiheesta on tehty tutkimuksiakin ja esimerkiksi vuonna 2012 Taloustutkimus Oy suoritti Pilkkoset Oy:n toimeksiannosta kyselyn suomalaisten sukkien katoamisesta. Kyselyyn vastaajista lähes puolet (46%) kertoi hävittävänsä vähintään kerran vuodessa toisen sukkansaJos tämä luku suhteutetaan suomalaisten 18-79-vuotiaiden määrään niin sehän tekee miljoonia kadonneita sukkia vuosittain. Hirveä määrä! Tutkimuksessa esiin nostetut syyt sukkien katoamiseen olivat moninaiset: suurin osa sanosukan häviämisen olevan oma syy (42%), 20% ei osannut sanoa mitään syytä katoamiselle ja omien teorioidemme tueksi jopa 28% vastaajista uskoi pesukoneessa olevan mustan aukon olevan syynä sukkien katoamiseen. Eli kyllä näissä pohdinnoissamme jotain perää tuntuu olevan – tai ainakaan emme todellakaan ole yksin haasteemme ja arvailujemme kanssa.

Viikonpäiväsukistako apu ongelmaan?

Ainahan pitää yrittää löytää ongelmaan ratkaisu. Yhtenä ratkaisuna olemme kokeilleet sukkaparien niputtamista yhteen erilaisten ”nipsujen” avulla. Kyllä, pääosin toimivaa, mutta ei toiminut meillä täydellisesti perheen teinien kanssa. Eli mitä muuta olisi tarjolla? Sukkapussi – kyllä, toimii niin kauan kunnes itse pussi katoaa;) Meillä parhaimpana ratkaisuna ovat toimineet viikonpäiväsukat, joiden selkeät päivämerkinnät luotsaavat parit lähes automaattisesti toistensa luokse. Ja jostain kumman syystä näiden käyttöönoton jälkeen myös pesukoneemme ruokahalu sukkien kanssa on vähentynyt. Mietityttääkin vain, että onko pesukone kenties siirtynyt nyt syömään muita vaatekappaleita-tämä pitääkin ottaa seurantaan..

 

 


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.